אם נפגעת מאלימות בין בני זוג לא צריך לסבול - אפשר לשים לזה סוף! לחצ/י לקבלת הפרטים...
אלימות בין בני זוג - את/ה לא לבד!
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

פתרונות ודרכי התמודדות למקרי אלימות בין בני זוג

המונחים אלימות בין בני זוג או במשפחה מעוררים בדרך כלל אסוציאציה של מכות או הרמת יד, אך היא עשויה למצוא ביטוי באופנים רבים אחרים. אלימות פיזית כוללת כל פגיעה גופנית באחר כמו מכות, סטירות ובעיטות.

אלימות מינית מתקיימת כאשר כופה בן הזוג יחסי מין על האחר ואף משתמש בהפחדות כהתניה לקיום יחסי מין. כך למשל עלול גבר לאיים על אשתו שאם לא תסכים לקיים עימו יחסי מין ידווח עליה בבית הדין הרבני שהיא אישה מורדת, ימנע ממנה יציאה לקניות וכדומה.

מאחר שמבחינת החוק גם מיסוד הקשר בנישואין אינו מקנה לבן זוג רשות לכפות על השני יחסי מין ללא הסכמה, יחסי מין בכפייה נחשבים כאונס לכל דבר גם אם אלו נעשים במסגרת הנישואין. אלימות בין בני זוג יכולה להיות גם מילולית ולהתאפיין בקללות או ביטויים פוגעים ומשפילים כלפי בן הזוג האחר.

לשיחה אישית וייעוץ דיסקרטי מעורכת דין איילת שיים מור
חייג/י למשרד: 03-9239966 או לטלפון הנייד: 052-3676797

אלימות בין בני זוגאלימות כלכלית מתקיימת כאשר אחד מבני הזוג מונע מן האחר גישה לכספים ולחשבונות. מחליט על סכום מסוים שיקציב להוצאותיו ואף מונע ממנו יציאה לעבודה על מנת לעצור את התקדמותו הכלכלית.

כך נוצרת תלות של הקורבן בבן הזוג השולט במקורות הכספיים של המשפחה. אלימות חברתית מתבטאת בכך שבן הזוג כופה על קורבן בידוד חברתי, הוא מונע ממנו מפגשים עם בני משפחה וחברים ואף אוסר עליו לצאת לעבודה או לימודים.

סיוע משפטי אישי לפני הגשת תביעת גירושין

אלימות בין בני זוג יכולה להיות גם רגשית ולהתקיים שעה שאחד מבני הזוג מנסה לשלוט במחשבותיו, רגשותיו ועמדותיו של האחר על ידי פעולות כמו חוסר פרגון, הענשה על ידי שתיקות ממושכות והתעלמות, אמירות משפילות ואיומים בעזיבה.

לעיתים אחד מבני הזוג אף יאיים בהלשנה לרשויות או בהתאבדות, כל זאת על מנת לכפות על בן הזוג התנהגות ותפיסות עולם שונות. במקרה זה קשה יותר לגלות ולאפיין אותה שכן המתעלל יכול להכחיש את ההאשמות ואף להציג את הקורבן כשקרן או חסר שפיות.

לחיות ללא פחד

כאשר מתעוררת אלימות בין בני זוג ניתן לנקוט במספר פעולות. ראשית יכול המותקף לנסות להרגיע את התוקף באופן מילולי כך שישתמע שהדברים נאמרו בצחוק או לא בכוונה. כאשר אין בכוחו של הקורבן להדוף את התוקף ניתן להתנתק מבן הזוג האלים באופן פיזי על ידי בריחה, צעקות והזעקת השכנים.

במצב בו נשקפת סכנה ממשית ניתן להפעיל כוח נגד התוקף, אך ההתנגדות צריכה להיות פרופורציונאלית למעשה על מנת שתוכר כמעשה של הגנה עצמית.

צעד חשוב שיש לעשות בכל מקרה של אלימות בין בני זוג הוא הזעקה מיידית של המשטרה על מנת שהאירוע יוכח ויתועד בזמן אמת. השוטרים עשויים להרחיק את בן הזוג האלים למספר ימים ואף להביאו למעצר. עם זאת כאשר המתלונן מבקש צו הרחקה לתקופה ארוכה יותר, עליו להיעזר בשירותיו של עו"ד אשר יגיש לבית משפט בקשה לצו הגנה אשר בכוחו להרחיק את בן הזוג אפילו למספר חודשים רב.

לעיתים אף ניתן להגיע למצב של צו מניעה קבוע במסגרתו מורחק הצד הבעייתי לצמיתות. אם חווית מקרה של אלימות נגדך, אנחנו ממליצים בחום לצור קשר אישי לקבלת יעוץ משפטי מעורך דין מנוסה שידאג לך וייצג את האינטרסים שלך בכל פעולה שתחליט/י לנקוט.

בכל שאלה פנו אלינו בפורום דיני משפחה 24 שעות ביממה

יש לך דרך לשמור על עצמך - צו הגנה

בכל מקרה של פגיעה באלימות בין בני זוג, גם אם היא קלה יחסית, יש לפנות מיד לטיפול רפואי בגלל חשיבותו הרבה של תיעוד רפואי של הפגיעות סמוך לזמן היווצרותן. צירוף תיעוד רפואי ואם אפשר גם תצלומי הפגיעות מחזק את סיכויי הקורבן לקבל צו הגנה. צו ההגנה ניתן במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה שנחקק ב–1991. מטרת החוק להעניק הגנה לבן זוג או כל בן משפחה אחר המתלונן כי נעשתה פגיעה בביטחונו הגופני או הנפשי. שלושת הערכאות המוסמכות להנפיק צו הגנה הן בית משפט השלום, בית משפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני.

על מנת להגן על הצד המתלונן יכולים בתי המשפט בהחלטה על צו הגנה להרחיק את המתעלל מביתו, למנוע ממנו שימוש בנכס הנמצא בבעלותו או נשיאת נשק ולהורות על כל אמצעי אחר היכול לדעת השופטים להבטיח את שלום בני המשפחה. למרות היותו זמני צו ההגנה הינו בעל השפעה רבה ונחשב לחריג. מסיבה זו הוא יינתן רק כאשר מוכיח המבקש שאכן נשקפת לו סכנה ממשית.

במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה עומדת לרשות בית משפט האפשרות גם לצו הטרדה מאיימת הניתן במקרה שהפגיעה מוגדרת כהטרדה. בכוחו לאסור על המטריד לאיים על המתלונן, ליצור עימו קשר או להתקרב אליו מעבר למרחק הנקבע על ידי בית משפט.

דוגמה לפסיקת בימ"ש בנושא אלימות בין בני זוג

בפסיקה בנושא אלימות בין בני זוג שפורסמה ב– 31.10.2012 גזר בית משפט שישה חודשי עבודות שירות על נאשם שהורשע בעבירות אלימות כלפי בת זוגו. לפי כתב האישום בני הזוג היו נשואים והתגוררו יחד במועד התקיפה, נובמבר 2006.

בעת האירוע דחף הנאשם את המתלוננת לאמבטיה, אחז בה בגרונה ודחף אותה לרצפה. באירוע אחר הכה הנאשם את המתלוננת בפניה וקפץ עליה. לאחר חצי שנה התרחש עוד אירוע אלים במהלכו הפיל הנאשם את המתלוננת על הרצפה, משך אותה בכוח והכניסה לרכבו. כתוצאה מכך היא נחבלה ברגלה.

השופטת הציגה את הטיעונים לזכות הנאשם ולחובתו. לחובת הנאשם עמדו מספר מעשי תקיפה כלפי בת הזוג שעמדה חסרת אונים מול כוחו הפיזי ובנוסף הרשעה קודמת משנת 2002 בגין עבירות דומות אשר בעקבותיה קיבל שלושה חודשי עבודות שירות. מנגד הציגה המתלוננת עמדה חיובית כלפיו ואף רצתה בשובו לחיק המשפחה. כמו כן המעשים הסתיימו ללא חבלות, הנאשם הודה במיוחס לו והביע חרטה על מעשיו.

הדרך להסכם שלום בית מתחילה כאן

בסופו של דבר כאמור, גזרה השופטת על הנאשם עונש מאסר בפועל לשישה חודשים אשר ייעשה בדרך של עבודות שירות ובנוסף מאסר על תנאי לחמישה עשר חודשים. עונש זה מהווה לדעת השופטת איזון ראוי בין האינטרס הציבורי שבהענשה לאינטרס הנאשם.

יצוין כי במקרים מסויימים נפסק צו ההגנה כנגד האישה ובמקרה בו ייצג משרדינו, משרד עורכת הדין איילת שיים מור, אישה שהציקה לבעלה בכך כי שיחררה את התוכים שבכלובים, אשר שייכים היו לבעל ואוחסנו בבית הצדדים, מן הכלוב. כל זאת כדי להציק לבעל. הבעל הגיש צו הגנה והאישה הורחקה מן הבית למספר ימים.

ליצירת קשר וקבלת יעוץ משפטי דיסקרטי לחצ/י כאן
או לשיחה אישית עם עו"ד איילת שיים מור חייג/י 03-9239966

תאריך: 28/11/2012 12:26   
קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
תלונות שווא על אלימות במשפחה - מה עושים במקרה שבת או בן הזוג הגיש/ה כנגדך תלונה במשטרה על אלימות שווא? כיצד מתייחס בית המשפט לתלונות על אלימות בין בני זוג?
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור