לפעמים, כשאין ברירה אחרת צריך להוציא צו הרחקה כנגד אחד מבני הזוג - איך עושים את זה נכון ומתי?
הוצאת צו הרחקה - משרד עורכי דין איילת שיים מור
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

צו הרחקה - אימתי וכיצד?

על פי הדין האישי לאישה ולילדים יש זכות למדור שקט. צו הרחקה הוא צו מניעה שנועד לאסור את כניסתו של מי שנגדו מופנה הצו (בד"כ כנגד הגבר ולפעמים גם כנגד האישה) אל ביתם של בני הזוג בשל הפרת זכות הצד האחר או הילדים למדור שקט ושלו. במקרים אחרים נתבקש הצו מאת הורה כנגד בנו שמפריע לשגרת חייו או ההיפך.

כל עוד שהצו מתבקש כנגד בן משפחה, ידון המקרה בפני בית המשפט לעניני משפחה. צו הגנה / הרחקה ניתן בתחילה במעמד צד אחד שהינו המבקש, או שאם בית המשפט לא משתכנע מספיק, מזמין הוא את שני הצדדים לדיון על מנת לידון בבקשה.

היה וניתן צו הגנה במעמד צד אחד, חובה על בית המשפט לקיים דיון במעמד שני הצדדים על מנת ליתן לצד השני, שנגדו התבקש הצו, את יומו בבית המשפט. הצו ניתן בתחילה לשלושה חודשים ויכול להיות מוארך עד שנה לכל היותר. כאשר יש סכנה מוחשית ומיידית לשלום מבקש הצו או הילדים.

יש להדגיש כי מתן הסעד הנדרש, איננו מעביר את הבעלות על הקניין לאחד הצדדים אלא רק מרחיק את הצד ה"מתעלל" עד להחלטת בית המשפט. ניתן לקבל צו הרחקה לימים קצובים על ידי פניה למשטרת ישראל, בהנחה ולטענת הצד המתלונן ביצע הצד האחר עבירה פלילית כגון אלימות פיזית או איומים.

על מנת שיוארך יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ורצוי בליווי עו"ד מומחה אשר יערוך בקשה מנומקת מפורטת, נתמכת בראיות ובתצהיר מאומת כדין, על מנת שהצד המעוניין יקבל את הצו כבר במעמד הבקשה ולא יצטרך להמתין לדיון שייקבע במעמד שני הצדדים.

הצו בדרך כלל קובע כי על הצד כנגדו ניתן הצו מוטל איסור להתקרב לצד שכנגד, להטריד אותו פיזית, באמצעות שיחות טלפון, הודעות טקסט, מעקב, וכן קובע הצו הימנעות מנשיאת נשק ו/או הפקדתו אם קיים בידי הצד הרלוונטי נשק ברשיון

חייג/י לשיחה אישית עם עורך דין מנוסה: 03-9239966

מהי מטרתו של צו הרחקה?צו הרחקה

צו הרחקה נועד להגן על בן זוג אשר סובל מהתעללות נפשית או פיסית ולא נועד ליצור הפרדה בין בני זוג מסוכסכים שנמצאים בהליכי גירושין.

על כן אם בית המשפט ישתכנע כי שני הצדדים אשמים במתרחש לא תינתן הזכות לצו הרחקה או במקרים הרלוונטיים ינתן צו הגנה / הרחקה הדדי.

הפסיקה קבעה שכאשר מבחינה טכנית, יש אפשרות להבטיח מדור שלו על ידי חלוקת הדירה לשניים באופן שבו תהיה הפרדה בין בני הזוג, הרי שיש להעדיף פתרון זה על פני הרחקה טוטאלית.

התנאים להוצאת צו ההרחקה

  •     קיומה של סכנה מוחשית ומיידית
  •     מעשה האלימות הוא בעל חומרה מיוחדת
  •     יש להוכיח מי אחראי למריבות ומתי החלו

אלימות נפשית יכולה אף היא לשמש עילה בנסיבות מיוחדות. בהתקיים הנסיבות הללו יינתן הצו לתקופה קצובה. צו הרחקה יינתן ביתר קלות כאשר מדובר באיסור כניסה על גבר שכבר עזב את הבית, לעומת הרחקה של בעל מהבית כשהוא עודנו מתגורר בו.

בטרם ינתן הצו, בית המשפט יבחן את טובת הילדים, את תום ליבה/ליבו של המבקש/ת והאם הבעל עזב זה מכבר את דירת הצדדים, שהרי במצב זה מדובר באיסור כניסה ולא בהרחקה. צו ההרחקה ניתן על מנת למנוע מבן המשפחה לשוב ולנהוג באלימות וכך להשיג את המטרה הנעלה והיא מיגור תופעת האלימות במשפחה.

צריך לזכור כי הוצאת הצו כרוכה בפעולות משפטיות מורכבות, הנוגעות לפגיעה בזכויות אדם ובסכנה ממשית לשלומו, ולכן מומלץ להקדים ולפנות לקבלת יעוץ משפטי אישי, בטרם קבלת החלטות ומבלי לקחת סיכונים מיותרים. עורכת הדין איילת שיים מור עומדת לרשותך, ומשרדנו ישמח לסייע לך בכל עת.

שאלות לגבי הוצאת צו הרחקה? לשיחה אישית
עם עו"ד איילת שיים מור חייג/י: 03-9239966

היכנס/י לפורום שלנו לכל שאלה בנושא דיני משפחה וגירושין

תאריך: 27/12/2012 11:18