מה צריך לכלול הסכם גירושין? איך לנסח אותו בצורה הטובה ביותר? כל מה שרצית וחשוב לדעת! לחצ/י לכניסה...
הסכם גירושין - משרד עורכי דין איילת שיים מור
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

המדריך שלך להסכם גירושין חכם

הסכם גירושין הינו הסכם אשר מסדיר את ענייני הגירושין בין בני זוג. המטרה העיקרית של היא לעצב את התא המשפחתי ביום הפירוק. אי לכך, הסכם גירושין טוב הינו כזה הצופה את פני עתיד ובעיקר נותן מענה לסוגיות ומחלוקות העלולות להיווצר בין בני הזוג בעתיד.

הוא מאפשר לבני זוג להיפרד בדרך הנעימה ביותר ובצורה מסודרת וללא הליך משפטי ארוך ומייגע, לכן זוהי דרך נעימה יותר לסיים את הנישואים.

מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין מומחה לשם ניסוח מקצועי אשר לא רק ייראה טוב בעיני המתבונן, אלא ייתן מענה אמיתי ונכון לכל סוגיה משפטית במסגרת הפרידה ולאחריה.

חייג/י עכשיו לשיחה עם עורך דין: 03-9239966

איך עורכים הסכם גירושין?הסכם גירושין

ניתן לגבשו בטרם ניהול הליכי משפט ואף לאחר שהחלו הליכים משפטיים.

ההסכם מאגד בתוכו את הסכמות בני הזוג בנושאים הרלוונטיים ובהם הגירושין עצמם, חלוקת רכוש, משמורת ילדים, הסדרי ראיה, מזונות ילדים וכן הלאה.

לאחר שהגיעו הצדדים להסכמות אשר גובשו ונוסחו על ידי עורך דין באופן מקצועי, מוגש ההסכם לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני לשם אישורו ועל מנת שיקבל תוקף מחייב של פסק דין.

תפקידו של בית המשפט או בית הדין הרבני הוא לוודא כי הוא בר אכיפה וכי הצדדים אכן מבינים ומסכימים לאמור בו, שכל אחד מהם קיבל ייעוץ משפטי ושבני הזוג חתמו עליו מרצון.

הסכמות שנוגדות את חוק יסוד האדם וחירותו את תקנת הציבור או את טובת הקטינים לא יאושרו ע"י ביהמ"ש או בית הדין.

על אף שמטרתו של הסכם גירושין היא לקדם את בני הזוג לעבר פרידה וגירושין לאחר הסדרת שלל הסוגיות הרלוונטיות, עצם חתימתו איננו מבטיח גירושין בפועל.

עצם החתימה אינו יכול לחייב אדם להתגרש ולכן אם אחד מבני הזוג חוזר בו מהסכמתו להתגרש, יש לנהל הליכי גירושין רגילים בבית הדין הרבני, ואולם אם בני הזוג מחליטים להמשיך ולחיות ביחד לאחר שחתמו - ההסכם שנחתם ביניהם יסדיר את המחלוקות במידה ויחליטו להתגרש בכל זאת.

היכנס/י לפורום שלנו לכל שאלה ובכל עת!

חמשת הנושאים העיקריים שיכלול ההסכם:

  • הסדרת גט - ההסכם מכיל את הסכמת שני הצדדים להיפרד בהסכמה ומתוך רצון חופשי. בדרך כלל, במעמד החתימה על חותמים הצדדים על בקשה בהסכמה להתגרש בבית הדין הרבני. על בסיס הבקשה נקבע מועד לדיון. במידה והדיינים מתרשמים כי רצון הצדדים להתגרש, יתקיים סידור הגט.
  • חלוקת רכוש - ההסכם מפרט מהו הרכוש של בני הזוג, כיצד יחולק הרכוש המשותף אותו צברו בני הזוג במהלך חייהם המשותפים, לרבות כל הזכויות שצברו בני הזוג במסגרת הנישואים. חובה לוודא בטרם חתימה כי נכללו כל הנכסים של בני הזוג וכי לא מתקיים מצב לפיו אחד מבני הזוג הותיר בידיו ממון רב, שעצם קיומו אינו ידוע לבן הזוג השני.
  • מזונות - חשוב לפרט את גובה המזונות החודשיים, אשר יהוו את התמיכה של האב בילדיו שכן האישה אינה זכאית להם לאחר הגירושין. הסכום צמוד בדרך כלל למדד המחירים לצרכן ויכול להשתנות בקרות נסיבות קיצוניות, אולם חשוב לנסח את סעיפי המזונות באופן שיכללו את כל ההוצאות של הילדים על מנת שלא יטען בעתיד כי הוצאה זו או אחרת אינה כלולה במסגרת סכום המזונות עליו סוכם.
  • משמורת והסדרי ראייה - ההסכם מפרט למי מבני הזוג תהיה חזקה על הילדים, כאשר ברוב המקרים בהם מדובר בקטינים עד גיל 6 יתנו בתי המשפט ובתי הדין לאישה את זכות המשמורת אלא עם קיימת אצל האישה בעיית מסוגלות הורית חמורה.

    כאן ייקבעו הסדרי הראייה של הילדים עם בן הזוג אשר לא קיבל חזקה או משמורת. ועוד ייקבעו בין היתר, מגבלות על מקום מגורים של בני הזוג, שינוי שם הילדים, יציאה מהארץ וכיוצא בזאת.
  • חינוך הילדים - ההסכם מכיל את סוג החינוך שינתן לילד, את אופי השותפות בקבלת החלטות הנוגעות לבחירת מוסדות חינוך, את חשיבות כיבוד ההורים ועוד. עיגון נושא החינוך הינו משמעותי ביותר כאשר אחד מבני הזוג עובר תפנית בחייו של חזרה בתשובה או בשאלה.

לחצ/י כאן ליצירת קשר ולקבלת סיוע משפטי אישי

הסכם שלום בית

הסכם שלום בית נעשה כאשר הצדדים מנסים לשקם את נישואיהם ומחליטים לתת עוד סיכוי לזוגיות בטרם יתגרשו, כלומר כאשר הצדדים רוצים להשכין שלום ביניהם ולעגן את המחלוקות ביניהם.

העניינים הבולטים ביותר המעוגנים בהסכם הינם דרך חינוך הילדים, ביצוע מטלות הבית, ניהול החלטות הקשורות לתא המשפחתי ולרבות אופן קבלת החלטות פיננסיות, הגדרת זמן איכות עם הילדים ועם בני הזוג, עניינים כלכליים וסוגיות נוספות.

את הסכם שלום הבית יש להגיש לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני לשם אישרו ועל מנת שיקבל תוקף של פסק דין, כאשר בכל זמן כל אחד מבני הזוג יכול להודיע על ביטולו.

שלום בית ולחילופין גירושין

אפשרות נוספת לבני זוג הרוצים לתת הזדמנות נוספת לנישואיהם היא לערוך הסכם שלום בית ולחילופין גירושין.

הסכם שכזה מורכב משני חלקים באופן שעם כשלון שלום הבית והודעת מי מהצדדים לשני כי אינו רוצה עוד בשלום בית - יכנס לתוקפו הסכם הגירושין. גם אותו יש להביא לאישור הערכאה השיפוטית.

הסכם שלום בית הכולל הסכם גירושין מייצג את הדרך הטובה ביותר לתת לנישואים הזדמנות נוספת ובד בבד להסדיר את כל העניינים, למקרה ששלום הבית יכשל.

היתרון בעריכת הסכם זה הוא שמחד נותנים סיכוי נוסף לשלום בית, ומאידך - חיסכון בהתדיינות ארוכה בבתי המשפט או בתי הדין בשל העובדה כי בני הזוג נותנים מענה מראש לכל המחלוקות ביניהם למקרה ולא יצליחו להתגבר על המשבר בחיי נישואיהם.

ביטולו לאחר שאושר וקיבל תוקף של פסק דין הינו משימה קשה ועל כן יש להקדיש מחשבה רבה בטרם מתפשרים על נושא כזה או אחר, לפיכך יש לפנות לניסוח הסכם אצל עו"ד מומחה בתחום.

לשיחה אישית עם עו"ד איילת שיים מור חייג/י עכשיו: 03-9239966

תאריך: 02/12/2012 10:54   
פנו אלי לפגישה אישית!
פניה אישית לעורכת דין איילת שיים מור
בואו להתייעץ עם עורך דין כבר עכשיו!
פורום גירושין
להתייעץ ולשאול בפורום המשפטי שלנו!
אודות עורכת דין איילת שיים מור
בואו לקרוא על ניסיוני בדיני המשפחה...
מירוץ הסמכויות
לפתוח בהליכי גירושין - איך ומתי?
שאלות ותשובות על גירושין ודיני משפחה
בואו לקרוא ולדעת יותר על פרידה וגירושין...