לדעת יותר בנושא בדיקה אבהות והמשמעויות לתביעת אבהות, לחצ/י לכל הפרטים...
תביעות אבהות - משרד עורכי דין איילת שיים מור
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

הזכויות והחובות בהליך תביעת אבהות

תביעה להוכחת או לשלילת אבהות יכולה להיות מוגשת הן על ידי אב החפץ לגלות באם הינו אביו הביולוגי של הקטין והן על ידי אב המבקש לשלול אבהות שנקבעה ללא בדיקה, בדרך כלל באמצעות הצהרה שלו בבית חולים בעת הולדת הקטין. כמו כן ניתן להגיש תביעת אבהות בשם קטין המבקש לדעת באמצעות אימו או אפוטרופוס שמינה לו בית משפט את זהות אביו הביולוגי.

התביעה צריכה להיות מוגשת כנגד האדם אשר סבורה האם כי רבים הסיכויים כי הינו אב הקטין. לרוב תביעה זו מוגשת כאשר מבוקש לחייב את האב הביולוגי בתשלומי מזונות, אלא שמכיוון שהוא אינו רשום כאב הקטין במשרד הפנים, הוא מתחמק מתשלום מזונות.

כמו כן אב אשר איננו רשום כאבי הקטין עלול להתקל במצב לפיו האם לא מאפשרת לו לפגוש את הקטין ולקיים עימו הסדרי ראיה. במצב זה ניתן לפתוח בתביעה להוכחת אבהות ובמקביל בתביעה להסדרי ראייה.

חייג/י לשיחה עם עורך דין מומחה: 03-9239966

בדיקת רקמות לאישור או שלילת אבהות בדיקת אבהות

הדרך המקובלת ביותר לבדיקת היא באמצעות בדיקת רקמות, בה נעשית השוואה בין המטען הגנטי של הילד לבין המטען הגנטי של האב.

כיום קיימות אמנם שיטות נוספות באמצעותן ניתן להוכיח אבהות כגון בדיקת דם פשוטה או רוק הנלקח מן האב, ובכך הבדיקה אינה פולשנית כבעבר, אלא שאמינותן של בדיקות אלה פחותה ובתי משפט נמנעים מלהורות על קיומן.

כמובן שאם האב יסרב לעבור בדיקה, הדבר ישמש כנגדו וביהמ"ש יהיה רשאי לפסוק שהינו האב כל עוד לא יוכח אחרת ואף לחייבו בתשלום מזונות הקטין או הקטינים.

לחצ/י כאן לפניה לקבלת יעוץ משפטי אישי ללא התחייבות

סירוב לעריכת הבדיקה

את בדיקת הרקמות ניתן לערוך רק באמצעות צו של ביהמ"ש, על כן על מנת לחייב את האב לערוך בדיקת רקמות יש להוציא כנגדו צו. כאשר אדם מסרב לערוך את הבדיקה יש להגיש תביעה לפי פקודת ביזיון בית משפט ולביהמ"ש ניתנת הסמכות לקנוס ואף לאסור את המסרב.

כאשר מדובר באם יהודיה אשר נשואה לבעל יהודי כדמו"י, לא יינתן צו לעריכת בדיקת רקמות כנגד האב הנטען בשל עקרון "טובת הילד", מאחר ואם יתברר כי האב הנטען הינו אכן אביו של הילד, הרי שילד זה ייחשב ממזר.

כאשר אחד הצדדים הינו חסוי, קטין או פסול דין, האפוטרופוס הוא זה אשר ישקול את הסכמתו לבדיקה.

ככלל, ניתן לעתור לביהמ"ש על מנת שימנה אפוטרופוס לדין, שהינו בדרך כלל נייטרלי, בכל מקרה כאשר יש ניגוד אינטרסים בין האפוטרופוס לבין החסוי, על מנת זה ייבחן את טובת החסוי. למידע נוסף יש לפנות לעורך דין מומחה לדיני משפחה.

לחצ/י כאן לקריאה אודות עורכת דין איילת שיים מור
 

להתייעצות בנושא גירושין ודיני משפחה היכנס/י לפורום שלנו

לשיחה אישית עם עורכת דין איילת שיים מור חייג/י: 03-9239966

תאריך: 11/11/2012 11:53