דיני משפחה - ליווי של עורך דין בכל הנוגע לדיני המשפחה בישראל! ליחצו כאן...
דיני משפחה - ליווי של עורך דין בכל הנוגע לדיני המשפחה בישראל
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

המדריך שלך לדיני המשפחה בישראל

התא משפחתי הוא פרי יצירה ובנייה משותפת של בני זוג. במהלך החיים המשותפים נולדים ילדים ונצברים נכסים שנרכשו במשותף על ידי ההורים.

כל עוד שהתא המשפחתי מתנהל כסדרו לא קמה עילה לפנות לבתי הדין הרבניים ולבתי המשפט לענייני משפחה לקבלת סעד, בהיותן הערכאות השיפוטיות המוסמכות לדון בענייני משפחה. כאשר התא המשפחתי נקלע למשבר המוביל לפירוקו הבלתי נמנע, עולה הצורך להסדיר את החובות והזכויות של המעורבים במשבר לקראת יציאתם לדרך חדשה.

לשיחה מיידית עם עורך דין חייג/י: 03-9239966

דיני משפחה הם דינים אישיים הנוגעים לבני המשפחה, לדתם, מעמדם וייחוסם. דינים אלו מורכבים וייחודיים. העיסוק בהם דורש התמחות הנפרשת על קשת של תחומים שהם תולדה של סכסוך ופילוג בתוך המשפחה והעיקריים שבהם: מזונות אישה וילדים, חלוקת נכסים, הסכמי ממון, משמורת והסדרי ראייה, ירושות, צוואות ועזבונות.

העיסוק בתחומים אלו וההתמודדות עם השלכותיהם דורשת את התערבות הערכאות השיפוטיות שנסמכות על הוראות החוקים הרלבנטיים לדיני משפחה. לעורכת הדין איילת שיים מור ניסיון רב שנים, אישי ומקצועי, בכל הנוגע לדיני המשפחה בישראל, וניתן לפנות ולקבל מענה אישי על ידי לחיצה כאן.

החוקים שכדאי להכיר במסגרת דיני משפחה

במסגרת דיני המשפחה בישראל ישנו מכלול רחב של חוקים רלוונטיים, הנוגעים לעניינים הזוגיות והמשפחה מיום הנישואין ועד ליום פטירתו של אדם ולמעשה לאורך החיים. אלה הם עיקרי החוקים שחשוב להכיר:

חוק שיפוט בתי דין רבניים (נישואין וגירושין) - החוק קובע את סמכויות בתי הדין הרבניים בהקשר לגירושין, נישואין ולכל מה שנלווה אליהם אצל בני זוג יהודים.

חוק בתי המשפט לענייני משפחה – לפי החוק בית משפט לענייני משפחה הוא בית משפט השלום בשבתו לדון בדיני משפחה המתבררים בפניו. החוק פתר את בעיית פיצול הסמכויות בין בתי המשפט השונים שנדרשו לדון בסוגיות נפרדות הקשורות לענייני המשפחה. לאחר חקיקת החוק בשנת 1995 יש למתדיינים כתובת אחת לבירור הסכסוך ומציאת פתרונות.

חוק הירושה 1965 – החוק מתייחס בעיקר להעברת רכוש של נפטר ליורשיו כפי שהוגדרו בחוק וזאת בהעדר צוואה חוקית של הנפטר.

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות 1962 - החוק מסדיר את סוגיית מינוי אפוטרופוס למי שאינו מסוגל לדאוג לענייניו מסיבות שונות, אם הם בגירים או קטינים. כמו כן מסדיר החוק את החובות שיש להורים כלפי ילדיהם הקטינים.
 

חוק האימוץ 1981 – החוק קובע ומסדיר את התנאים שבזכות קיומם ינתן אישור לאימוץ ילד. עוד מתייחס החוק להורים המאמצים, לכשרותם ולמימון צרכיו של המאומץ.

חוק יחסי ממון בין בני זוג -1972 – החוק נועד להנחות ולהסדיר את חלוקת הרכוש שנצבר אצל זוג נשוי שהחליט להתגרש או במקרה של פטירה של אחד מהם. במקרה שבני זוג חתמו על הסכם ממון פרטני, הסכם זה יבוא במקום החוק הקיים ולפיו יפעלו בחלוקת הרכוש.

חוק לתיקון דיני משפחה (מזונות) 1959 - הוראות החוק קובעות את התנאים בעטיים מחויב אדם לשלם מזונות לבת זוגו, לילדים שלה ולילדים המשותפים. גובה המזונות שנדרש לשלם, פטור מתשלום ועיגון הזכות לקבלתם מפורטים גם הם בחוק.

להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני משפחה - לפני הכל!

פירוק תא משפחתי אינו דומה להפרת חוזה בין בעל דירה לשוכר, לא בהשלכות, לא במהות ולא באמוציות הנלוות להליך הפירוק הזורע דם רע בין הצדדים וגורם לנזקים עצומים לילדים. המעורבות הטעונה ברגשות, כעסים ותסכולים מקשה מאד על הגעה לפתרון ראוי ותכליתי שיש בו לשרת נכונה את בני הזוג וטובת הילדים שנקלעו למצוקה.

כל פתרון הנוגע לחלוקת רכוש שנצבר, להסדרי ראייה ולתשלום מזונות מצריך מיומנות, ידע נרחב ושליטה בחוקים הרלבנטיים מה שאין למרבית הזוגות המתגרשים.

בנסיבות אלו, נדרש כמובן טיפול של עורכי דין שתורתם ואומנותם היא דיני משפחה. רק עורכי דין מומחים ומנוסים, יוכלו להציע את הייעוץ הנדרש ואת הייצוג המקצועי בפני בתי המשפט ובתי הדין הרבניים, שזו להם הזירה הטבעית והמוכרת להתדיינות.

משרדה של עו"ד איילת שיים מור הנו משרד המתמחה בתחום המעמד האישי, גירושין, מזונות, משמורת ורכוש, תוך התמחות ספציפית בסוגיות הרלוונטיות ונסיון עתיר שנים אותו צברה עו"ד איילת שיים מור עם השנים.

המשרד ממוקם בעיר פתח תקווה מאחורי בית המשפט לענייני משפחה. אנו מייצגים לקוחות מכל רחבי הארץ, בכל ערכאה שיפוטית ובכל הנוגע לדיני משפחה בישראל.

יש לך שאלות נוספות בנושא דיני המשפחה בישראל?
חייג/י לשיחה עם עו"ד איילת שיים מור: 03-9239966

תאריך: 20/02/2013 07:37