בית המשפט לענייני משפחה - סמכויות ביהמ"ש לענייני משפחה ותפקידיו לפי חוק בישראל...
בית המשפט לענייני משפחה - סמכויות ביהמ"ש לענייני משפחה ותפקידיו
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

בית המשפט לענייני משפחה - מדריך למתגרש/ת

חוק בית המשפט לענייני משפחה תשנ"ה (1995) קובע כי זהו ביהמ"ש המוסמך לדון בענייני משפחה.

השופטים בערכאה זאת הנם מומחים לתחום דיני משפחה הנחשב לענף משפטי מורכב ביותר, ובסמכותם להשתמש בכל ראייה הרלבנטית לדעתם לקידום הדיון, מאחר שבית המשפט אינו כבול לדיני ראיות.

לצד בית המשפט פועלת יחידת פסיכולוגים ועובדים סוציאליים המסייעים לשופטים וכפופים לביהמ"ש. אם אחד הצדדים מחליט להגיש ערעור על פסק הדין, בית המשפט המחוזי הוא המוסמך לדון בערעור. את הערעור יש להגיש תוך 45 ימים ממתן פסק הדין בערכאת הדיון הראשונה.

סמכותו של ביהמ"ש לדון בענייני משפחה וזוגיות

בין ענייני המשפחה המרכזיים אשר תחת סמכותו ניתן למצוא גם: התרת נישואין בין זוגות מעורבים, צוואות, ירושות, אפוטרופסות, חלוקת רכוש, משמורת ילדים, מזונות, הגירה, אימוץ ילדים ועוד.

בתחום הגירושין, למעט מתן הגט לבית המשפט סמכויות מקבילות עם בית הדין הרבני – חלוקת רכוש, מזונות אישה ומזונות ילדים, משמורת ילדים והסדרי ראיה.

עם זאת, קיימים נושאים אשר לבית הדין הרבני יש סמכות בלעדית לדון בהם. בבית המשפט לענייני משפחה לא ניתן לפתוח תיק גירושין שכן בני זוג יהודים המעוניינים להתגרש (או להתחתן)  חייבים לעשות זאת דרך בית הדין הרבני. כמו כן רק בית הדין הרבני יכול לדון בגט עצמו ובתביעה לשלום בית.

תפקיד חשוב נוסף הוא אישור הסכם גירושין; על אף שהסכם הגירושין נערך בעזרת עורך דין, בית המשפט לענייני משפחה איננו חותמת גומי והשופט בודק במסגרת דיון אליו מוזמנים הצדדים- כי שני הצדדים הבינו את כל סעיפי החוזה והמשמעויות העולות ממנו לגביהם וגבי עתיד ילדיהם,  רכושם וכו' ונותן לו תוקף של פסק דין.

>>> הפורום לענייני משפחה וגירושין לשירותך! <<<

הצד אשר פנה ראשון לאחת הערכאות, הוא זה שיקבע באיזה בית משפט יתנהל הדיון בכל אותם נושאים הנובעים מהליך הגירושין. אם החליט בן הזוג לפנות לבית המשפט לענייני משפחה עליו להגיש כתב תביעה המפרט את הרקע לסכסוך ולצרף טפסים כמו הרצאת פרטים, 12 תלושי שכר אחרונים ואישורים לסכומי המזונות הנתבעים.

עבור כל נושא בו מתבקשת פסיקה של בית המשפט, יש להגיש כתב תביעה בנפרד; כך למשל, אם הצד התובע מעוניין בכך, עליו להגיש בקשות נפרדות לצו עיכוב יציאה מן הארץ, צו עיקול, צו מניעה, צו למניעת הטרדה מאיימת, צו הגנה וכדומה. תפקיד חשוב נוסף הוא אישור הסכם גירושין כמפורט לעיל;

מבחינת צוואות וירושות, בית המשפט לענייני משפחה דן בעיזבונות וסכסוכי ירושה, ובתחום האפוטרופסות והאימוץ, בית המשפט מוסמך למנות אפוטרופוסים ולדון בזכויות משמורת, חינוך ילדים, הבטחת קשר בין קטין להורה ויציאת קטין מהארץ.

ענייני משפחה נוספים הנכללים בחוק ככאלו אשר בית המשפט מוסמך לפסוק בהם הינם תביעה לאבהות או אמהות, החזרת קטין חטוף, גיל נישואין והתרת נישואין, יחסי ממון בין בני זוג, מניעת אלימות במשפחה ואף נשיאת עוברים ותרומת ביציות.

כמו כן מוסמך בית המשפט לדון בתביעות כספיות ובכל תביעה אחרת בין בני משפחה ובלבד שעילתה בסכסוך במשפחה, דהיינו אין די כי הצדדים הינם בני משפחה, אלא צריך להוכיח כי הקשר המשפחתי קשור לסכסוך.

לבתי המשפט לענייני משפחה פריסה ארצית והם ממוקמים במחוז הצפון (נצרת, קרית שמונה וטבריה), מחוז ירושלים (ירושלים), מחוז חיפה (חיפה, קריות וחדרה), מחוז מרכז (ראשון לציון, פתח תקווה וכפר סבא), מחוז תל-אביב (רמת-גן) ומחוז דרום (אשדוד, קרית גת, באר שבע ואילת).

משרדה של עורכת הדין איילת שיים מור מייצג צדדים לסכסוכים משפחתיים, בביהמ"ש לענייני משפחה בכל מקום בישראל, תוך מתן יחס אישי לכל לקוח ובהצלחה מרובה.

אנו מציעים גם לך לפנות ולקבל יעוץ משפטי אישי ומקצועי, ברמה האישית והמקצועית הגבוהה ביותר.

לשיחה אישית עם עו"ד איילת שיים מור חייג/י: 03-9239966

תאריך: 14/11/2012 08:19   
קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
בתי המשפט לענייני משפחה - פריסה ארצית - ריכזנו עבורכם את כל הכתובות ומספרי הטלפון, שיסייעו לכם להגיע ולפנות אל הערכאה המשפטית הרצוייה והמתאימה...