לדעת על שלום בית - הדרך להסכם שלום בית כחלופה אפשרית לגירושין מתחילה כאן...
שלום בית - הדרך להסכם שלום בית כחלופה אפשרית לגירושין
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

הדרך להסכם שלום בית מתחילה כאן

הרקע למושג הסכם שלום בית הוא הליך משפטי המתקיים בבית הדין הרבני המכונה שלום בית. בתביעה זאת, המוגשת על ידי הצד שמעוניין לא להתגרש, מתבקש בית הדין הרבני לעזור בשיקום היחסים בין בני הזוג ולסייע להם להגיע להסכם ולמצוא חלופות לגירושין.

ישנם מקרים בהם בית הדין פוסק כי על בני הזוג לחזור לחיים משותפים תחת קורת גג אחת ולא להתגרש. כך למשל כאשר לזוג ילדים קטנים אשר פרידה בין ההורים עלולה להזיק להם יותר מאשר להועיל.

במקרה שהצד השני מסרב להגיע להסכם ולניסיון לשלום בית, יכול בן הזוג אשר הגיש את התביעה להכריז עליו כעל מורד, דבר העלול להיות בעל השלכות משמעותיות, שכן אם אישה מוכרזת כמורדת בית הדין הרבני יכול לפטור את הבעל מתשלום מזונותיה ובמקרה של גבר מורד, יכול בית הדין לצוות עליו גט פיטורין כמו כן לפסוק כי עליו לשלם לאישה כתובתה ותוספת כתובתה, סכומים העלולים להיות גבוהים.

לשיחה אישית וייעוץ מעורכת דין איילת שיים מור חייג/י 03-9239966

החלופות הקיימות לגירושין ומשמעותןהסכם שלום בית

זוגות אשר נקלעו למשבר בחיי הנישואין מנסים להגיע להסכם ולא להתגרש. רבים מהם מנסים לפתור את הסכסוך באמצעות חלופות לגירושין כמו גישור, ייעוץ נישואין או טיפול זוגי.

הנחת המוצא לפתרונות אלו היא כי ביכולתם של בני הזוג להגיע להסכם ולשקם את נישואיהם על ידי חלופות לגירושין כמו דיאלוג המלווה על ידי עו"ד בגישור, או על ידי מטפלים זוגיים ומשפחתיים בגישור ובטיפול או ייעוץ זוגי.

מאחר שבכל התהליכים הללו, המהווים חלופות לגירושין, בני הזוג עדיין לא החלטיים באשר לרצונם להתגרש, עשוי הסכם שלום בית לתת להם מרווח נשימה ובכך לסייע לגישור או הטיפול.

רכזנו עבורכם עשרים שאלות נפוצות על דיני משפחה

הסכם שלום בית מהווה שלב משלים לחלופות לגירושין שכן בני הזוג שמחליטים כי ברצונם לשקם את היחסים ולא להתגרש, חותמים על ההסכם המוגש לבית הדין הרבני שהוא בעל הסמכות, אשר לו תוקף מחייב של פסק דין. הסכם שלום הבית הינו מחייב ומטרתו למנוע את הגירושין ובכל מקרה גם אם יוחלט להתגרש לבסוף, מספק ההסכם חלון הזדמנויות לשיקום היחסים.

זוהי מעין הפסקת אש אשר במהלכה מחויבים הצדדים לא להגיש תביעת גירושין. באופן זה מושג שקט בתקופת שיקום היחסים שכן אין דאגה שאחד הצדדים יחליט לפעול כנגד השני.

יש לציין כי מסיבה זו יש המשתמשים בהסכם כאמצעי המסייע למשוך עוד זמן שבמהלכו אי אפשר להתגרש. בזמן זה  ניתן  להפעיל לחצים על הצד המעוניין בתהליך על מנת למתן את דרישותיו או על מנת להשיג עבור הצד המסרב להתגרש הישגים טקטיים, כלכליים ואחרים. משרד עורכת הדין איילת שיים מור מציע לך ייעוץ מקצועי ואישי ממומחית בעלת ניסיון עשיר בדיני משפחה, שתדאג לאינטרסים שלך ותסייע לך להגיע להסכם.

לקבלת סיוע משפטי בנושא דיני משפחה פנו אלינו עכשיו בפורום

מה כולל הסכם שלום בית

ההסכם מתייחס לצדדים באופן שווה וכולל הסכמות המקובלות על שני הצדדים. נושאים אופייניים להסכם שלום בית הינם למשל קביעת שעות נוכחות בני הזוג בבית, חלוקה של מטלות כלכלת הבית ואחזקתו, אופן חינוך הילדים מבחינה רגשית ודידקטית, ניהול הכספים, ואפילו הסדרת חיי האישות ותדירות המפגשים עם קרובי משפחה ומכרים. במקרה שיש עסק משותף או ילדים מנישואין קודמים יוסדרו גם עניינים אלו.

ייתכן ויוחלט במהלך הגישור או הטיפול הזוגי להגיע להסכם שלום בית ולחילופין גירושין. זהו הסכם משולב הכולל גם את התנאים שעל הצדדים לקיים במסגרת שלום בית וגם סעיפים המסדירים  חלוקת רכוש, מזונות ומשמורת על הילדים, למקרה חלילה ששלום הבית יכשל.

יתרונותיו של מהלך זה ניכרים שכן קל יותר להגיע להסכם וחלק את הרכוש כאשר בני הזוג נמצאים בניסיונות פיוס וגישור מאשר במצב של הליכי גירושין קשים שכן אז הסכסוך בשיאו, דבר המקשה על הגעה להבנות. בנוסף ההסכם מאפשר גמישות, אם אחד מהצדדים יצהיר בכל זאת על כוונתו להתגרש, ניתן להעביר את ההסכם לכזה הקובע את נושאי הגירושין.

מהו מירוץ סמכויות ומדוע הוא חשוב כל כך?

לאחר החתימה על ההסכם התקווה היא כמובן שבני הזוג יחזרו לחיות תחת קורת גג אחת בשיתוף תוך מילוי סעיפי ההסכם ויחליטו לא להתגרש, אך ייתכן כי אחד מהצדדים יצהיר בהמשך על כוונתו להתגרש. לכן עם קבלת ההודעה מחויבים שני הצדדים לשתף פעולה בהליכים של הגט וההסכם, במיוחד אם מדובר בהסכם שלום בית ולחילופין גירושין, הופך להסכם גירושין לכל דבר אשר מחייב את בני הזוג לפעול לפי ההסכמות שנקבעו בו לגבי חלוקת הרכוש, המזונות, המשמורת והסדרי הראיה.

בכך למעשה נגלה גם היתרון השלישי באפשרות להגיע להסכם שלום בית ולפיו, מוסדרים מלוא המחלוקות בין הצדדים, כך שברגע ההאמת, אם יגיע חלילה, לא יצטרכו הצדדים לשלם שכר טרחה לעורך דין גירושין לשם ניהול מאבק ארוך ועקוב מדם, שכן המחלוקות הוסדרו זה מכבר במסגרת ההסכם.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך:

התנאים בהם צריך לשלם מזונות ילדים

המדריך לדיני משפחה בישראל

לחצ/י כאן ליצירת קשר או חייג/י לשיחה אישית עם עו"ד איילת שיים מור
למשרד: 03-9239966 או לטלפון הנייד: 052-3676797

תאריך: 26/11/2012 10:29   
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור