על פי מה נקבעת משמורת ילדים? מהם הכללים הבסיסיים בקביעת הסדרי ראייה? לכל הפרטים החשובים לחצ/י כאן!
משמורת ילדים, הסדרי ראיה - משרד עורכי דין איילת שיים מור
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

משמורת ילדים והסדרי ראייה - מהם הגורמים להחלטה?

כאשר בני זוג נפרדים ולהם ילדים מתחת לגיל 18 יש לקבוע מי יהיה ההורה לו תמסר המשמורת בקטינים.

ילד עד גיל 18 מוגדר מבחינה משפטית כקטין, כאשר הוריו הנם האפוטרופוסים הטבעיים שלו ועליהם לדאוג לכל מחסורו ובכלל זה לכלכלתו, חינוכו, בריאותו וכיו"ב. הורי הקטין הינם במעמד שווה בכל הנוגע לקביעת החלטות מהותיות הקשורות לקטין כגון בנושאי חינוך ובריאות, ללא קשר למי ניתנת המשמורת על  הקטין.

בהעדר הסכמה בין ההורים, משמורת הקטין נקבעת על פי טובת הקטין ובהתאם להמלצות המפורטות במסגרת תסקיר סעד הממליץ על ההורה המשמורן ועל קביעת הסדרי ראיה ואותו עורכת פקידת סעד שהינה עובדת סוציאלית שמונתה על ידי בית המשפט לענייני משפחה או על ידי בית הדין הרבני.

חייג/י עכשיו לשיחה עם עורך דין: 03-9239966

תסקיר סעד: טובת הילדים לפני הכל

בהעדר הסכמה לקביעות תסקיר הסעד, לבקשת צד מעוניין, או אם בית המשפט רואה שיש בכך צורך ממנה הוא מומחה מטעם בית המשפט על מנת לערוך בדיקת מסוגלות הורית שתקבע היכן טובת הילדים להיות ומי ההורה המשמורן המועדף.

עקרון “טובת הילד” הוא השיקול המרכזי בקביעה מי מבני הזוג יחזיק בילדים. סעיף 25 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ”ב- 1962, מציב הנחה מקדמית לפיה ייטב לילד/ה להיות בחזקת אמו לפחות עד הגיעו לגיל שש. זוהי חזקת גיל הרך, הניתנת לסתירה, וכל מקרה לגופו. כמו כן, נהוג שלא להפריד בין אחים\יות ולכן ברוב המקרים הילדים הגדולים יותר נגררים אחרי האח הקטן מגיל 6 (במידה וקיים קטין בגיל כזה) שנשאר עם האם.

כיום ישנם קולות הקוראים לביטול חזקת הגיל הרך, אלא שהחוק והפסיקה בענין עדיין בעינם עומדים.

יצויין שעו"ד איילת שיים מור, ייצגה במספר תיקים לא מבוטל במסגרתם אף משמורתם של קטינים החוסים תחת חזקת הגיל הרך ניתנה בסופו של יום לאב, לאחר הוכחה כי הוא המתאים לגדל את הקטינים.
 

לחצ/י כאן ליצירת קשר וקבלת יעוץ משפטי מעורך דין ללא התחייבות

התייחסות בית המשפט לרצון הילד

התחשבות ברצון הילד יכולה לבוא בין השיקולים שבית המשפט ישקול בקובעו מי יהיה ההורה המשמורן, אולם התחשבות בדעתו תעשה לגבי ילד בגילאים 10 ואילך.

הסמכות לדון בתביעת משמורת ילדים נתונה הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני. כמו בעניינים נוספים גם בתביעת המשמורת שאלת הסמכות כרוכה במירוץ הסמכויות. הערכאה אליה יפנה צד במועד המוקדם יותר היא זו שתרכוש סמכות לפסוק בנושא.

היכנס/י לפורום דיני משפחה וגירושין בכל שאלה ובכל עת

איך קובעים הסדרי ראייה?

ברגע שנקבע מי הוא ההורה המשמורן, יש להסדיר את הקשר בין ההורה לבין הילדים. כאשר הצדדים קובעים בעצמם את היקף הסדרי הראייה עליהם להגיש את הסכמותיהם לבית המשפט או בית הדין על מנת שיהיה לכך תוקף של פסק דין. כאשר בית המשפט מתבקש לשאלת היקף הסדרי הראיה הינו עושה זאת בדר"כ באמצעות המלצות פקידת הסעד.

אין חוק הקובע מהו היקף הסדרי הראיה וכל מקרה נבדק לגופו כשהמבחן היחיד הוא טובת הילד. הסדרי הראיה המקובלים הינם פעמיים באמצע השבוע משעות אחר הצהריים ועד שעות הערב, כאשר בגילאים גדולים יותר, מתאפשרת לינתם אצל ההורה הלא משמורן.

כמו כן בשבתות נהוג לקיים את הסדרי הראייה בכל סוף שבוע שני, בדרך כלל לפני כניסת השבת ועד מוצאי שבת, אז יוחזר הקטין ישירות לבית ההורה המשמורן.

חגים וחופשות - נהוג לחלק את החופשות לסירוגין, באופן בו הקטינים ישהו עם האם בחג אחד ושנה שלאחר מכן יבלו בחג זה עם אביהם, בצורה מחזורית. באשר לנסיעה לחו"ל, בדר"כ יש צורך בהסכמה מראש ובכתב של שני ההורים.

יש לך שאלות נוספות בנושא משמורת ילדים והסדרי ראייה?
לשיחה אישית עם עו"ד איילת שיים מור חייג/י:
03-9239966

תאריך: 01/01/2013 14:44   
קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
קביעת הסדרי ראיית ילדים - כיצד מכריע בית המשפט בשאלת הסדר ראיית ילדים, לאחר פרידה ההורים ובמקרי גירושין...
מסוגלות הורית - למען טובת הילדים! - לדעת יותר על הדרך שבא נבחנים הכישורים שלך להיות הורה, לאחר ובמסגרת הליך גירושין. כיצד מכריע בית המשפט בשאלת המסוגלות ההורית..