עו"ד איילת שיים מור מסבירה על הפתרונות האפשריים לסכסוך יורשים בכבוד. ליחצו כאן לפרטים...
סכסוך יורשים - להתמודד ולפתור סכסוך בין יורשים בכבוד
x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
03-9239966 052-3676797
Hebrew

להתמודד ולפתור סכסוך יורשים בכבוד

לאחר מותו מותיר אחריו המנוח לעיתים עיזבון, למשל רכוש כמו כספים, חסכונות ומניות, נכסי מקרקעין, כלי רכב ואף זכויות בנכסים. התקווה היא שהעיזבון יחולק ללא תקלות, אך אין זה נדיר כי בצל האבל על מות הקרוב האהוב מתעוררים סכסוכים בנוגע לחלוקת הירושה, וזאת דווקא בקרב בני המשפחה הקרובה. באופן זה מתעוררות לא פעם מריבות בין אחים ואף בין ילדים להוריהם.

סכסוך יורשים עלול להתעורר כאשר המנוח לא הותיר אחריו צוואה כלל, למשל במקרה של מוות פתאומי. דוגמאות למצבים העלולים להתעורר כתוצאה מהיעדרה הינם למשל עיזבון שאינו ניתן לחלוקה, כמו אוסף נדיר או פריט יקר בעל ערך רגשי.

במקרים אחרים של סכסוך יורשים קיים נכס נדל"ני, כגון חנות או דירה והמעוניין למכור את אחד הנכסים ייתקל בהתנגדות מצד שאר היורשים. כמו כן קיימים מצבים מורכבים כמו ידועים בציבור אשר עלול להתעורר ויכוח לגבי מעמדם, במיוחד אם הוא עדיין נשוי לאחר.

לקבלת יעוץ משפטי אישי מעורכת דין איילת שיים מור
חייג/י למשרד: 03-9239966
או לטלפון הנייד: 052-3676797

היורשים מתווכחים על הצוואה?סכסוך יורשים

סכסוכי יורשים הנפוצים ביותר במחוזותינו הינם דווקא במקרי ירושה סביב צוואה שהשאיר המנוח. לעיתים היא אינה ברורה וחד משמעית כך שהיא ניתנת לפרשנויות שונות.

לעיתים עולה טענה של מי מהיורשים או מאלה שלא צווה להם דבר מהעיזבון, כי המצווה, דהיינו המנוח, שוכנע לחתום על הצוואה, כי היתה עליו השפעה בלתי הוגנת, כי לא ידע על מה חותם או כי היו בה פגמים ועוד כהנה  וכהנה טענות אשר כולן מביאות לבסוף להליך ההתנגדות.

דרך אחת לפתור התנגדות בסכסוך יורשים היא הגשת תביעה בבית המשפט. הערכאה המוסמכת לדון בסכסוך על זכויות בירושה היא בית המשפט לענייני משפחה, החותר למצוא פתרון לסכסוך לפי החוק ודיני הירושה המסדירים את חלוקת עיזבון הנפטר.

חוק הירושה והתקנות שמכוחו חשובות הן בעת עריכת הצוואה והן לאחר מות המוריש, כאשר יש לחלק את הירושה לפיה או לפי צו ירושה בהיעדרה, או כאשר קיימים בה פגמים.

כך למשל במקרה שהמנוח לא הותיר צוואה, האישה תירש מחצית העיזבון והילדים יתחלקו שווה בשווה במחצית האחרת. אם הנפטר לא הניח אחריו ילדים, הוריו הם אלו שיתחלקו במחצית שנותרה.

גישור ובוררות כחלופות לתביעות משפטיות הדדיות!

במקרים רבים שחלקם מורכבים יותר, למשל כאשר יש ידועים בציבור או כשאין ילדים אך יש נכדים, מתעורר התנגדות שקשה להתגבר עליה. העובדה כי מבחינת בית המשפט לענייני משפחה מערכת היחסים והקשר בין הצדדים אינם רלבנטיים לדיון, עלולה אף להעצים את האיבה ואז יש לשקול דרכים אחרות כמו בוררות או גישור.

במקרה שהוחלט על בוררות היא מאפשרת פתרון סכסוך יורשים באמצעות מינוי בורר השומע את הצדדים, מעיין בחומר המוצג בפניו ופוסק בתום התהליך. דרך שלישית ולעיתים מועדפת לפתרון הסכסוך היא גישור. משרד עורכת הדין איילת שיים מור מציע לך ייעוץ אישי ומקצועי, מעורכת דין בעלת נסיון עשיר בגישור, שתסייע לך להגיע להסכם תוך הבנת החשיבות בשמירה על יחסים תקינים בתוך המשפחה.

עשרים שאלות ותשובות בנושא דיני משפחה

לעומת בית המשפט לענייני משפחה אשר מוגבל לפתור סכסוך יורשים במסגרת החוק בלבד, הגישור עשוי לתת מענה גם למטען האישי שמביא עימו כל אחד מהיורשים, אינטרסים ורגשות שעוצמתם אף מתחזקת בצל הנסיבות של צער על מות הנפטר וההתנגדות באשר לצוואה ולחלוקת העיזבון. בנוסף לעומת ההכרעה הנכפית עליהם בבית המשפט, לצדדים בגישור יש אפשרות להיות אקטיביים ולהוביל את ההליך בהנחיית המגשר.

הרעיון בתהליך הגישור הוא להביא לתקשורת טובה יותר בין היורשים וזאת על ידי מינוי צד שלישי ניטראלי אשר ינהל משא ומתן הוגן בין הצדדים, בין אם מדובר באחים ובין אם מדובר באלמנה המעוניינת לשמור על רמת החיים אליה הורגלה ולהזדקן בכבוד כאשר מנגד חוששים ילדי הנפטר מקיפוח זכויותיהם.

מבחינת אנשי המקצוע המעורבים בגישור בסכסוך יורשים מומלץ לשלב בין עו"ד בעל ניסיון בסכסוכי ירושה שישמור על מטרות שני הצדדים ובין מומחים מהתחום הכלכלי והטיפולי שימצאו פתרונות יצירתיים מעבר למגבלות החוק לשביעות רצונם של הצדדים ותוך שמירת מערכת יחסים תקינה בתוך המשפחה.

לחצ/י כאן ליצירת קשר וקבלת יעוץ משפטי אישי בנושא סכסוך ירושה

דוגמה לפסיקה בעניין סכסוך בין יורשים שהוכרע בבית המשפט

דוגמה לסכסוך יורשים היא מחלוקת על מקרקעין שהובאה לדיון בבית המשפט והפסיקה בגינה פורסמה בפברואר 2012. בלב הסכסוך עמד משק חקלאי שהתקבל בירושה במסגרתה של צוואה מאב המשפחה.

האח התובע טען כי לאחר פטירת האב, הסכימו אחיו להעביר לו זכויותיהם במשק ללא תמורה. על בסיס הסכמתם מחצית מהמשק נרשמה על שמו ומחצית על שם אימו המנוחה. בנוסף קיבלו אחיו דונם אדמה באזור אחר וכספים מחסכון האב.

המדריך שלך לדיני המשפחה בישראל

הנתבעים טענו כי אמנם ויתרו על חלקם בירושת המשק של אביהם, אך לא על חלקת האם. לטענתם האם הורתה בצוואתה לחלק בין ילדיה את הזכויות במשק בחלקים שווים. השופט גם דחה את טענת הנתבע ונענה בסופו של דבר לבקשת התובע ונתן פסק דין הצהרתי לפיו זכויות המשק החקלאי לא היו חלק מעיזבון המנוחה.

לקבלת סיוע משפטי פנו אליינו בפורום 24 שעות ביממה
או לשיחה אישית עם עו"ד איילת שיים מור חייג/י 03-9239966

תאריך: 27/11/2012 14:25   
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור